Домашни курабии
Други сладки печива
Необходими продукти:
700 г брашно
170 г захар
170 г олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакет ванилова захар ( или настъргана лимонова кора )
3 яйца
захар за овалване
Начин на приготвяне:
1. Погасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцата със захарта и ванилената захар.
2. Добавете киселото мляко и олиото и разбъркайте. Започнете да прибавяте брашното по малко и замесете меко тесто.
3. Когато тестото е готово, късайте по малко и оформете топчета.
4. Оваляйте всяко в захар и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.
5. Изпечете курабийките в загряна фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ралица Димитрова от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
