Домашни курабийки
Дребни сладки
Необходими продукти:
800 г брашно
4 яйца
200 мл кисело мляко
150 мл олио
1 бакпулвер
200 г захар
2 ванилена захар
кората на 1 лимон и 1 портокал
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата със захарта.
2. В киселото мляко разтваряне содата, докато шупне, после прибавяне към сместа.
3. Добавяме и всички останали съставки и замесваме меко тесто.
4. Разточваме и режем с формички по желание.
5. Намазваме всяка курабийка с жълтък и поръсваме с щипка захар.
6. Печем върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна докато порозовеят курабийките.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Събка Златанова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
