Домашни тарали
Дребни соленки
Необходими продукти:
500 г. брашно тип 500 София Мел
150 мл. зехтин
120 мл. бяло вино
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. риган
1/4 ч.л. лют червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Брашното, зехтина, бялото вино и подправките смесвам до получаване на тесто. Меся около 10 минути и оставям да почине тестото около час. От тестото оформям малки гевречета.
2. Гевречатата ги слагам в тенджера с вряща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Нареждам върху хавлиена кърпа, за да изсъхнат добре.
3. Пека на предварително загрята фурна 180 градуса около 25 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ялдъз Арабаджиева от Плевен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
