Домашни толумбички


Сладкиши и Дребни сладки

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Екстра
8 яйца
600 мл вода
320 г захар
1 с. л. лимонов сок
300 г краве масло
1/3 к. л. сол олио

За сиропа:
600 мл вода
400 г захар
2 ампули ванилия

Начин на приготвяне:

Започва се с направата на тестото за толумбичките. Водата се загрява в дълбок съд на котлона и когато заври се добавят захарта, лимоновият сок, маслото и солта. Котлона се изключва и при непрекъснато бъркане и постепенно се добавя брашното, докато се получи хомогенна смес, която се отделя от стените на съда. Оставя се да поизстине малко и отново при нептрекъснато бъркане се добавят яйцата. Накрая се получава гладка смес.

За сиропа се смесват водата, захарта и ванилията в тенджера. Оставят се да заврят на котлона и сместа да се сгъсти.

В дълбок съд за пържене се изсипва олио и се загрява. Тестото се поставя в шприц и толумбичките се шприцоват направо в горещото олио. Изваждат се с решетъчна лъжица и се потапят набързо в сиропа. След като се изпържат всички толумбички се подреждат в тава и се поливат с охладения сироп. Хубаво е да престоят така поне 3-4 часа преди консумация.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

трудна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

15.08.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.