Джинджифилови сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Класик
1 яйце
1/2 чаена чаша захар
1/2 пакетче захар с канела
1/2 чаена лъжичка сода
2 супени лъжици мед
3 щипки джинджифил на прах
1/3 чаена чаша олио
1/2 чаена лъжичка екстракт Бурбонска ванилия
за украса (по избор) - пакет захарни шрифтове, пакетче захарни сърца, пакетче захарни звезди
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме добре яйцето със захарта.
2. Добавяме меда и олиото и разбъркваме.
3. Добавяме постепенно брашното, содата, захарта с канела, джинджифила. Накрая изсипваме екстракта Бурбонска ванилия. Замесваме меко тесто.
4. Разточваме на кора с дебелина 1 см и изрязваме фигурки по желание.
5. Печем на 180 градуса, докато ръбчетата на сладките придобият кафяв оттенък.
6. Изваждаме, изчакваме да изстинат и по желание украсяваме със захарните шрифтове и декорации.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Desislava Petrova от Плевен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване