Джинджифилови сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел Класик
1 яйце
1/2 чаена чаша захар
1/2 пакетче захар с канела
1/2 чаена лъжичка сода
2 супени лъжици мед
3 щипки джинджифил на прах
1/3 чаена чаша олио
1/2 чаена лъжичка екстракт Бурбонска ванилия
за украса (по избор) - пакет захарни шрифтове, пакетче захарни сърца, пакетче захарни звезди

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме добре яйцето със захарта.

2. Добавяме меда и олиото и разбъркваме.

3. Добавяме постепенно брашното, содата, захарта с канела, джинджифила. Накрая изсипваме екстракта Бурбонска ванилия. Замесваме меко тесто.

4. Разточваме на кора с дебелина 1 см и изрязваме фигурки по желание.

5. Печем на 180 градуса, докато ръбчетата на сладките придобият кафяв оттенък.

6. Изваждаме, изчакваме да изстинат и по желание украсяваме със захарните шрифтове и декорации.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Desislava Petrova от Плевен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

07.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.