Есенен сладкиш с круши

Необходими продукти

220 г брашно София мел за Кекс
4-5 големи узрели круши
150 г малини
180 г кафява захар
2 ч. л. лимонов сок
150 г размекнато масло
кората на един портокал
1 щипка сол
2 яйца, размер XL
1 бакпулвер
4-5 с. л. прясно мляко

Фурната се загрява до 180C , формата се намазва с олио и се застила с хартия за печене.

Крушите се измиват, обелват и нарязват на половинки. Малините се измиват. На дъното на дебел тиган 100 г от захарта се карамелизира с лимоновия сок и след това се разстила по дъното на тавата за печене. Крушите се подреждат с нарязаното към карамела, а малините се нареждат в празните пространства между тях.

В купа, се разбиват на крем маслото с останалата захар, портокаловата коричка и солта. Постепенно се добавят и яйцата. Брашното и бакпулверът се слаагат в сито и се пресяват, след което се добавят в яйчената смес. После прибавяме и млякото. Сместа трябва да бъде малко по-гъста от смес за кекс.

Тестото се слага върху плодовете и сладкишът се пече 50-60 минути в предварително загрятата фурна.

Сладкишът се оставя да изстине за около 20 минути, след което се обръща.

публикувано на 11.12.2016 0 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти