Фокача със маслини
Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г брашно София мел Екстра
Мая половин пакет жива
3 ч.л захар
1 ч.л сол
2 с.л зехтин
200 мл. вода
10 маслини
5,6 чери домати
зехтин за намазване
150 г (меко) сирене
Начин на приготвяне:
1. Замесваме лепкаво тесто от продуктите,оставяме да втаса. След което изсипваме втасалото тесто върху хартия за печене във тавичката.
2. Намазваме със зехтин и притискаме с пръстите за да станат локвички. Нареждаме си маслините, чери доматите и сиренето.
3. Слагаме във фурната на 180 градуса за около 30 минути с вентилатор.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Силвия Ескова от Първомай

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
