Фунийки с крем Други сладки печива

Необходими продукти:

750 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
150 г кисело мляко
180 г захар
80 г разтопено масло
1 ч. л. сода

За крема:
1 опаковка нишесте ванилия
600 мл прясно мляко
160 г захар
20 г масло
шоколадови пръчици за украса

Начин на приготвяне:

Маслото и захарта се разбиват с миксер на пухкав крем, добавят се яйцата и отново се разбива. Содата се изгася в киселото мляко и се смесва с яйчения крем. Прибавя се брашното и се замесва меко тесто. Разточете го на тънка кора (с дебелина 0,5 см.) и я разрежете на правоъгълни ленти.

Нужно е да сте си набавили готови фунийки или да си направите такива от алуминиево фолио. Тестените ленти се навиват на всяка фунийка, като леко трябва всеки ред да се прихлупва с предишния. Пекат се на загрята фурна на 180 градуса за 10 минути или до готовност.

Докато изпечените фунийки се охлаждат, може да се приготви кремът. Най-бързият вариант е да се приготви с крем нишесте. Пригответе го според указанията на пакетчето, като непосредствено след като го махнете от котлона добавяте маслото. Кремът се оставя да изстине и с него се пълнят фунийките. Украсяват се с шоколадови пръчици.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.03.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.