900 г брашно София Мел Класик
460 мл топла вода
60 мл олио
1 пак суха мая
1 пълна ч. л. сол
1 ч. л. захар
масло за намазване
шарена сол за поръсване
Водата се смесва с олиото, солта и захарта. В тази смес се разтваря маята и се оставя да шупне. След това се замесва еластично тесто с брашното. Оставя се да втаса в набрашнена купа, завито с кърпа. Тестото е удвоило обема си и е готово да се раздели на топчета с големина малко по-малка от топка за тенис. Разточват се на средно тънки кръгчета и се пекат на гореща скара или грил тиган. Още топли, се намазват с масло и се поръсват с шарена сол.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ