Габровски пърленки
Хлябове, Питка, Погача

Необходими продукти:

900 г брашно София Мел Класик
460 мл топла вода
60 мл олио
1 пак суха мая
1 пълна ч. л. сол
1 ч. л. захар
масло за намазване
шарена сол за поръсване

Начин на приготвяне:

Водата се смесва с олиото, солта и захарта. В тази смес се разтваря маята и се оставя да шупне. След това се замесва еластично тесто с брашното. Оставя се да втаса в набрашнена купа, завито с кърпа. Тестото е удвоило обема си и е готово да се раздели на топчета с големина малко по-малка от топка за тенис. Разточват се на средно тънки кръгчета и се пекат на гореща скара или грил тиган. Още топли, се намазват с масло и се поръсват с шарена сол.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.02.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.