


Типов хляб с маслини
Хлябове
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Типово
300 мл хладка вода
1 суха мая или 20 г свежа
1 непълна ч.л. хималайска сол
1 ч.л. захар
150 г обезкостени маслини
Начин на приготвяне:
1. Смесват се брашното, маята, захарта, хималайската сол и водата. Омесва се плътно тесто и се остава да втаса за около час или докато удвои обема си.
2. След това, тестото се разстила и се поръсва с нарязаните обезкостени маслини. Навива се на руло и се оформя в предварително намазана тава за печене.
3. Оставя се да втаса отново и след това се пече в предварително загрята до 180ºС фурна за около 40-45 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
