


Тъмен хляб със семена
Хлябове
Необходими продукти:
250 г типово брашно София Мел
250 г брашно София Мел Класик
80 г пшенични трици София Мел
10 г суха мая
380 мл топла вода
30 мл зехтин
1 непълна с.л. сол
1 с.л. захар
микс от семена за поръсване – овесени ядки, макови и сусамови семена
Начин на приготвяне:
Към топлата вода се добавя маята, захарта и зехтина. Оставя се да шупне.
Смесват се двата вида брашно и пшеничните трици, а след това се прибавя солта и се прави кладенче в средата на брашнената смес. Слага се маята и се омесва меко тесто. Завива се в кърпа или фолио и се оставя на топло да втаса.
С готовото тесто се оформя хляб, леко се намазва с вода и се овалва в микса от семена. Слага се в незагрята фурна на 170 градуса с вентилатор и се пече до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
