1 кг брашно София Мел Екстра
400 мл топла вода
2 пакетчета суха мая (1 кубче жива мая)
80 мл олио
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
Маята се оставя да шупне във водата със захарта и няколко лъжици брашно. След това в брашното се прави кладенче и се изсипва шупналата смес, заедно със солта. Замесва се средно меко тесто, което се оставя на топло завито в кърпа за около час, докато се надигне. След това се оформя хляб като от тесто се правят различни формички за украса. Намазва се леко с олио и се пече на 160 градуса за 20 минути и след това се увеличава на 180 за още 30 минути или до готовност.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ