


Пълнени хлебчета
Хлябове и Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г ръжено-пшеничен микс за хлебопекарнa София Мел
260 мл вода
50 мл олио
50 г песто
100 г моцарела или мек кашкавал
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Направете тестото за хляб според указанията на опаковката. Оставете да втаса. След това направете 2 топки, които разточете на кора с дебелина 1 см. Намажете с песто и поръсете с моцарела. Завийте на руло. Оставете хлебчетата за 30 минути да се поотпуснат и намажете леко със зехтин и поръсете със сусам. Пече се в загратя на 160 градуса фурна за 30 минути или до готовност.
Как да го направим в хлебопекарната?
Поставете брашното, водата и мазнината според указанията на хлебопекарната и пуснете на програма за чабата или багета. След звуковия сигнал извадете тестото и го разделете на 2 или 4 топки, разточете и направете хлебчетата. Върнете да се опекат в хлебопекарната.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
