Пълнозърнест хляб с маслини Хлябове

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел Пълнозърнесто
250 г брашно София Мел Класик
10 г суха мая
300 мл. топла вода
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол

За плънката:
15 почистени и нарязани маслини
сушени домати или песто - по желание

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря във водата, захарта и 1-2 лъжици брашно. След като шупне се добавя мазнината, солта и двата вида брашно. Омесва се меко не лепкаво тесто и се оставя под кърпа да втаса за около 2 часа. След това се разтяга на дебела кора и се поръсва с маслините. Оформя се като руло или кръгла питка и се оставя отново да почине за поне 30-40 минути.
Пече се в загрята до 170 градуса фурна за около час и 10-20 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.09.2017

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.