Пълнозърнест хляб с маслини
Хлябове
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Пълнозърнесто
250 г брашно София Мел Класик
10 г суха мая
300 мл. топла вода
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
За плънката:
15 почистени и нарязани маслини
сушени домати или песто - по желание
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата, захарта и 1-2 лъжици брашно. След като шупне се добавя мазнината, солта и двата вида брашно. Омесва се меко не лепкаво тесто и се оставя под кърпа да втаса за около 2 часа. След това се разтяга на дебела кора и се поръсва с маслините. Оформя се като руло или кръгла питка и се оставя отново да почине за поне 30-40 минути.
Пече се в загрята до 170 градуса фурна за около час и 10-20 минути.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване