Гофрети с кисело мляко


Други сладки печива

Необходими продукти:

300 г брашно София мел екстра
400 г кисело мляко
60 мл олио
3 броя яйца
15 г захар
2 г сол
5 г бакпулвер
1 ванилова захар

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата. Прибавяме солта и захарта, като продължаваме да разбиваме. Сипваме киселото мляко, а след него и брашното с бакпулвера, и ваниловата захар. Накрая наливаме олиото.

2. Разбъркваме хубаво до еднородна гладка смес с гъстотата на кексово тесто.

3. Намазваме гофретника с мазнина преди да се включи и след като нагрее, разпределяме от сместа. Сервираме със сладко по избор.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Иван Николов от Маринка

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

27.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.