Ябълкови бухтички с канела и пудра захар
Други сладки печива
Необходими продукти:
200 г София Мел класик
1 яйце
60 г кристална захар
1 ябълка
70 мл прясно мляко
8 г бакпулвер
щипка сол
1 с.л. за поръсване пудра захар
1/4 ч.л. за поръсване канела
250 мл олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Разтворете в прясното мляко бакпулвера. Смесете солта с брашното. Настържете ябълката. Към яйцата добавете ябълката и прясното мляко с бакпулвера. Разбъркайте и на порции добавете брашното, разбивайки с телена бъркалка, до получаване на гладка смес.
2. Загрейте олиото в малък тиган. С помощта на 2 ч.л. загребете от сместа, оформете топче и пуснете в загрятата мазнина.
3. Пържете на умерен огън, за да не почернеят бързо бухтичите. Сами се обръщат при пържене.
4. Когато покафенеят извадете в чиния покрита с домакинска хартия и оставете да се отцедят.
5. Пренесете в сервизна чиния, поръсете с пудра захар и канела. Рецептата е взаимствана от блога "С нож и вилица в ръка", като някои съставки са заменени"
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
