Ябълкови песъчинки


Сладкиши

Необходими продукти:

400 г брашно София Мел Екстра
200 г грис София Мел
200 г захар
1 кг ябълки
100 г краве масло
10 г канела
1 бакпулвер
100 г орехи

Начин на приготвяне:

1. Ябълките се обелват и рендосват на едро ренде.

2. Прибавят се счуканите орехови ядки, канелата и 20 гр от захарта и се разбърква.

3. Отгелно в купа се смесва брашното, гриса, захарта и бакпулвера. Също се размесват добре.

4. В намазана с масло тавичка се разстила 1/3 от брашнената смес. Отгоре половината от ябълковата смес, отново 1/3 от брашнената смес и останалата част от ябълковата смес. Накрая се завършва с брашнената смес.

5. Кравето масло се разтопява и се поръсва сладкишът.

6. Пече се на 180 градуса около 30-40 мин до зачеряване. Когато изтине се нарязва на парчета.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Искра Аймалиева от Благоевград

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

21.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.