Ябълкови песъчинки
Сладкиши
Необходими продукти:
400 г брашно София Мел Екстра
200 г грис София Мел
200 г захар
1 кг ябълки
100 г краве масло
10 г канела
1 бакпулвер
100 г орехи
Начин на приготвяне:
1. Ябълките се обелват и рендосват на едро ренде.
2. Прибавят се счуканите орехови ядки, канелата и 20 гр от захарта и се разбърква.
3. Отгелно в купа се смесва брашното, гриса, захарта и бакпулвера. Също се размесват добре.
4. В намазана с масло тавичка се разстила 1/3 от брашнената смес. Отгоре половината от ябълковата смес, отново 1/3 от брашнената смес и останалата част от ябълковата смес. Накрая се завършва с брашнената смес.
5. Кравето масло се разтопява и се поръсва сладкишът.
6. Пече се на 180 градуса около 30-40 мин до зачеряване. Когато изтине се нарязва на парчета.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Искра Аймалиева от Благоевград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване