


Канелени рулца
Други сладки печива
Необходими продукти:
За тестото:
600-620 g брашно София Мел Класик
5 g сол
250 ml топло прясно мляко
80 g краве масло /меко/
7 g /1 пак суха мая /
70 g кристална захар
2 бр яйца
За плънката:
1 с.л. кристална захар
2 ч.л.канела
50 g меко масло
За глазурата:
200 g крем сирене
5-6 с. л. пудра захар
5-6 с.л .прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното. Смесвате топлото мляко, захарта и маята.
2. Замесете меко тесто и го оставяте да втаса за 60 мин.
3. Разточете на правоъгълник (50x30 см), намазвате с масло и поръсвате със захар и канела.
4. Навивате на руло, нарязвате на 15-16 парчета и ги подреждате в намаслена тава.
5. Оставяте да втасат за 40 мин и печете с любов на 180 ˚С за 25-30 мин.
6. Приготвяте глазурата от крем сирене, пудра захар и мляко. Намажете с нея готовите ролца.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
