Канелени рулца


Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
600-620 g брашно София Мел Класик
5 g сол
250 ml топло прясно мляко
80 g краве масло /меко/
7 g /1 пак суха мая /
70 g кристална захар
2 бр яйца

За плънката:
1 с.л. кристална захар
2 ч.л.канела
50 g меко масло

За глазурата:
200 g крем сирене
5-6 с. л. пудра захар
5-6 с.л .прясно мляко

Начин на приготвяне:

1.    Пресейте брашното. Смесвате топлото мляко, захарта и маята.
2.    Замесете меко тесто и го оставяте да втаса за 60 мин.
3.    Разточете на правоъгълник (50x30 см), намазвате с масло и поръсвате със захар и канела.
4.    Навивате на руло, нарязвате на 15-16 парчета и ги подреждате в намаслена тава.
5.    Оставяте да втасат за 40 мин и печете с любов на 180 ˚С за 25-30 мин.
6.    Приготвяте глазурата от крем сирене, пудра захар и мляко. Намажете с нея готовите ролца.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

12.03.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.