 
             
             
        Канелени рулца
Други сладки печива
Необходими продукти:
За тестото:
600-620 g брашно София Мел Класик
5 g сол
250 ml топло прясно мляко
80 g краве масло /меко/
7 g /1 пак суха мая /
70 g кристална захар
2 бр яйца
За плънката:
1 с.л. кристална захар
2 ч.л.канела
50 g меко масло
За глазурата:
200 g крем сирене
5-6 с. л. пудра захар
5-6 с.л .прясно мляко
Начин на приготвяне:
1.    Пресейте брашното. Смесвате топлото мляко, захарта и маята.
2.    Замесете меко тесто и го оставяте да втаса за 60 мин.
3.    Разточете на правоъгълник (50x30 см), намазвате с масло и поръсвате със захар и канела.
4.    Навивате на руло, нарязвате на 15-16 парчета и ги подреждате в намаслена тава.
5.    Оставяте да втасат за 40 мин и печете с любов на 180 ˚С за 25-30 мин.
6.    Приготвяте глазурата от крем сирене, пудра захар и мляко. Намажете с нея готовите ролца.
 
                                                            Вид рецепта
 
                                                Трудност на приготвяне
 
                                                Време за приготвяне
 
                                                Дата на публикуване
 
                                             
             
                                 
                                             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                         
                                                                                                                                        