Канелено-маслени бисквити
Дребни сладки

Необходими продукти:

Тесто:
180 г брашно София Мел Класик
115 г безсолно масло на стайна температура
150 г захар
1 яйце
1 ч.л. ванилов екстракт
1ч.л. бакпулвер
щипка сол

За поръсване:
2 с.л. захар
1 ч.л. канела (на вкус)

Начин на приготвяне:

Захарта и маслото се разбъркват заедно. След това се добавя яйцето и се разбива до получаване на гладка смес. Ванилията, солта и бакпулверът се смесват и се добавят към останалите съставки. Накрая се прибавя брашното и се разбърква до получаването на хомогенна смес.

За направата за горния слой на бисквитите се смесват захарта и канелата.
От тестото се оформят малки топчета с помощта на две лъжици. Готовите топчета се нареждат в тава с предварително поставена хартия за печене и леко се сплескват. Поръсват се със сместа от захар и канела.

Фурната се загрява на 190 °C. Бисквитите се пекат 8 минути, за да са по-меки и до 10 минути, за да са по-хрупкави.

След изваждането от фурната се оставят да изстинат, докато се стегнат и се сервират.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.05.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.