


Канелено-маслени бисквити
Дребни сладки
Необходими продукти:
Тесто:
180 г брашно София Мел Класик
115 г безсолно масло на стайна температура
150 г захар
1 яйце
1 ч.л. ванилов екстракт
1ч.л. бакпулвер
щипка сол
За поръсване:
2 с.л. захар
1 ч.л. канела (на вкус)
Начин на приготвяне:
Захарта и маслото се разбъркват заедно. След това се добавя яйцето и се разбива до получаване на гладка смес. Ванилията, солта и бакпулверът се смесват и се добавят към останалите съставки. Накрая се прибавя брашното и се разбърква до получаването на хомогенна смес.
За направата за горния слой на бисквитите се смесват захарта и канелата.
От тестото се оформят малки топчета с помощта на две лъжици. Готовите топчета се нареждат в тава с предварително поставена хартия за печене и леко се сплескват. Поръсват се със сместа от захар и канела.
Фурната се загрява на 190 °C. Бисквитите се пекат 8 минути, за да са по-меки и до 10 минути, за да са по-хрупкави.
След изваждането от фурната се оставят да изстинат, докато се стегнат и се сервират.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
