Кашкавалени кифлички
Дребни соленки
Необходими продукти:
800 г брашно София мел Класик
400 мл.прясно мляко
3 яйца
3 с.л.захар
1-2 ч.л. сол
200 мл. олио
1 ч.л.ракия
1 ч.л.оцет
1 кубче мая
200 г.кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Омесва се меко тесто. Разделя се на 8 топки. Разточват се и се разрязват на 16 триъгълника.
2. Всяко парченце се навива от широката към тънката част с парченце кашкавал в него. Нареждат се в тавата и се намазват с жълтък отгоре.
3. Пекат се на 150 градуса за 25 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Гогова от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
