Кашкавалки с парено тесто
Дребни соленки
Необходими продукти:
160 г брашно София Мел Класик
250 мл прясно мляко
80 г масло
1 ч.л. сол
4 яйца
120 г кашкавал
за поръсване – сусам, маково семе или натрошен розмарин
Начин на приготвяне:
1. В тенджера загрейте млякото до завиране, прибавете маслото и солта. Добавя се брашното и бъркайте, докато се получи меко тесто с равномерна консистенция.
2. Отстранете съда от котлона и оставете леко да се охлади.
3. Прибавете едно по едно 3 от яйцата като след всяко бъркайте бъркайте до усвояване в тестото.
4. Добавете настъргания кашкавал, оформете сместа на топки, които нареждайте в тава върху хартия за печене. Намажете с разбито яйце и поръсете със семена.
5. Печете в предварително загрята на 180◦C фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Стоян Войников

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
