Хрупкави солени кифлички
Дребни соленки
Необходими продукти:
300 г София Мел Класик
100 г кашкавал настърган
100 г сирене натрошено
60 г масло разстопено
150 г кисело мляко
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. От всички продукти се замесва леко тесто.
2. Разделя се на 4 топки и се оставя да се охлади в хладилник за 30 минути.
3. Всяка топка се разточва на кръг, с дебелина 0,5 см. Поръсва се с чубрица. Нарязва се на 6 триъгълника. Всеки триъгълник се завива на кифличка.
4. Готовите кифлички се пекат на 170 градуса, за 30 минути или до покафеняване, в зависимост от фурната.
5. Могат да се сервират за закуска или в допълнение към леко питие.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Адърска от С. Труд

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
