Кифлички с череши


Други сладки печива

Необходими продукти:

430 г брашно София мел Класик 
10 г суха мая
75 г пудра захар
1 яйце
210 г топло краве мляко
50 г разтопено масло
щипка сол
За пълнежа: 25 г разтопено масло
40 г сушени череши, нарязани
60 г стафиди
2 с. л. кафява захар
1 ч. л. канела
За глазиране: 50 г захар и 40 мл. вода

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря в част от затопленото (но не горещо мляко). Добавя се 1 с. л. захар, 2 с. л. брашно и се разбърква на кашичка. Оставя се настрани докато се захване и шупне. Останалата захар се разтваря в млякото, към което се добавя яйцето и разтопеното масло. Направете кладенче в центъра на брашното, сипете сместа с маята и омесете до гладко тесто.

2. Сложете тестото в намаслена купа с капак и оставете на топло за около час или докато удвои обема си. В купичка смесете сушените плодове, подправките и кафявата захар. Изсипете тестото върху леко набрашнен плот и разточете на правоъгълник с размери 40/25 см. Намажете с разтопено масло и поръсете с пълнежа.

3. Навийте на руло и нарежете на 12 части. Подредете в тавичка, застелена с хартия за печене и оставете кифличките да втасат докато утроят обема си.

4. Печенето – в предварително загрята фурна на 190 градуса (без вентилатор) за 35-40 минути. Докато кифличките се пекат, подгответе захарния сироп.

5. Сложете захарта и водата в малък съд и загрейте на котлона докато започне съвсем леко да ври. Разбърквайте за да може захарта да се разтопи напълно. След като заври, оставете на котлона за около 2 минути и отдръпнете. Оставете да се охлади.

6. Намажете изпечените кифлички със захарния сироп докато са още горещи.

7. Оставете ги в тавичката за около 10 минути, след това извадете и прехвърлете върху решетка. Сервирайте докато са още топли.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Владимирова от Няма

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

04.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.