Кифлички
Дребни соленки
Необходими продукти:
300 г брашно София мел Екстра
150 мл прясно краве мляко
2 ч.л. суха мая
1 ч.л. захар
1 яйце и 1 жълтък
2 с.л. зехтин
300 г сирене / кашкавал
сусам / семена ким
сол
Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря заедно със захарта и 1 с.л. от брашното. Оставя се да шупне. Изсипва се при пресятото брашно заедно с яйцето, зехтина и солта и се замесва меко тесто. Оставя се за час на топло.
2. Разточва се в кръг и се изрязват триъгълници.
3. В основата на всеки от тях се слага натрошена сирене / настърган кашкавал и се завива кифличка.
4. След като кифличките са прехвърлени в подходяща тава, се намазват с разбития си те поръсват със сусама / семената ким.
5. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса по Целзий фурна за около 25 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Milena Drandiyska от Sofia

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
