Кифлички с локум и течен шоколад


Други сладки печива

Необходими продукти:

600 - 700 г брашно София мел екстра
60 г масло
прясна мая
150 г захар
200 г прясно мляко
3 яйца
100 г олио
олио за намазване
1 опаковка цветен локум
200 г течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Първо разтваряме маята с 1 ч.л захар и 1 с.л брашно в леко затопленото прясно мляко и оставяме да шупне. В отделна купа смесваме яйцата,(като оставяме единия жълтък за намазване на кифличките ) със захарта и олиото. В голяма купа пресяваме брашното,правим кладенче и сипваме маята. Добавяме и сместа от яйцата, захарта и олиото. Замесваме меко нелепнещо тесто,като накрая слагаме и маслото, което сме оставили да омекне на стайна температура.

2. Оставяме на топло тестото да втаса завито с фолио. Готово е когато удвои обема си.

3. Премесваме го отново и разделяме на две топки. Разточваме на кора не твърде тънка,която нарязваме на триъгълници.

4. В по широката част слагаме по 1 ч.л от течния шоколад и парче локум и завиваме на охлювче.

5. Нареждаме в тава намазана с олио и посипана с брашно. Оставяме да втаса 15 минути.

6. Печем на170 градуса в предварително загрята фурна, като преди това намазваме кифличките с жълтъка разбит с малко олио и поръсваме със сусам.

7. Печем да златисто и след изваждането поръсваме с вода и захлупваме.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Росица Антонова от Кърджали

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

27.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.