Кифлички с локум и течен шоколад
Други сладки печива
Необходими продукти:
600 - 700 г брашно София мел екстра
60 г масло
прясна мая
150 г захар
200 г прясно мляко
3 яйца
100 г олио
олио за намазване
1 опаковка цветен локум
200 г течен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Първо разтваряме маята с 1 ч.л захар и 1 с.л брашно в леко затопленото прясно мляко и оставяме да шупне. В отделна купа смесваме яйцата,(като оставяме единия жълтък за намазване на кифличките ) със захарта и олиото. В голяма купа пресяваме брашното,правим кладенче и сипваме маята. Добавяме и сместа от яйцата, захарта и олиото. Замесваме меко нелепнещо тесто,като накрая слагаме и маслото, което сме оставили да омекне на стайна температура.
2. Оставяме на топло тестото да втаса завито с фолио. Готово е когато удвои обема си.
3. Премесваме го отново и разделяме на две топки. Разточваме на кора не твърде тънка,която нарязваме на триъгълници.
4. В по широката част слагаме по 1 ч.л от течния шоколад и парче локум и завиваме на охлювче.
5. Нареждаме в тава намазана с олио и посипана с брашно. Оставяме да втаса 15 минути.
6. Печем на170 градуса в предварително загрята фурна, като преди това намазваме кифличките с жълтъка разбит с малко олио и поръсваме със сусам.
7. Печем да златисто и след изваждането поръсваме с вода и захлупваме.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Росица Антонова от Кърджали
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване