Кодрит Кадир
Други сладки печива
Необходими продукти:
За блата:
1ч.ч. брашно София Мел Кекс (1ч.ч. = 240мл.)
1 яйце
100гр. захар
100мл. прясно мляко
100мл. олио
2с.л. какао
5гр. бакпулвер
За карамела:
100гр. захар
1с.л. вода
За Крема:
5бр. яйца
ванилия
100гр. захар
500мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
За Кодрит Кадир започнете с карамелизирането на захарта. В тиган изсипете захарта и водата и гответе на умерена степен докато се карамелизира захарта.
Изсипете карамела във форма за кекс и пригответе крема.
За крем карамела ви е необходимо в голяма купа да разбиете захарта с яйцата и при непрекъснато разбъркване, да добавите затопленото прясно мляко и ванилия.
Накрая се приготвя и блата като първо се смесват течните съставки. В голяма купа разбийте яйцето, захарта, млякото, олиото. През сито към течните съставки добавете и сухите съставки - брашното София Мел за Кекс, какаото и бакпулвера. Разбъркайте сместа до хомогенност.
Сега следва и магията изсипете крем карамела във формата за кекс, а след това добавете и кексовата смес.
Печете в сгрята фурна на 170гр. на ниско ниво за около 1 час или до готовност.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване