Кодрит Кадир
Други сладки печива

Необходими продукти:

За блата:
1ч.ч. брашно София Мел Кекс (1ч.ч. = 240мл.)
1 яйце
100гр. захар
100мл. прясно мляко
100мл. олио
2с.л. какао
5гр. бакпулвер

За карамела:
100гр. захар
1с.л. вода

За Крема:
5бр. яйца
ванилия
100гр. захар
500мл. прясно мляко

Начин на приготвяне:

За Кодрит Кадир започнете с карамелизирането на захарта. В тиган изсипете захарта и водата и гответе на умерена степен докато се карамелизира захарта.
Изсипете карамела във форма за кекс и пригответе крема.
За крем карамела ви е необходимо в голяма купа да разбиете захарта с яйцата и при непрекъснато разбъркване, да добавите затопленото прясно мляко и ванилия.
Накрая се приготвя и блата като първо се смесват течните съставки. В голяма купа разбийте яйцето, захарта, млякото, олиото. През сито към течните съставки добавете и сухите съставки - брашното София Мел за Кекс, какаото и бакпулвера. Разбъркайте сместа до хомогенност.
Сега следва и магията изсипете крем карамела във формата за кекс, а след това добавете и кексовата смес.
Печете в сгрята фурна на 170гр. на ниско ниво за около 1 час или до готовност.

 

 


 

 

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.