Кокосови курабийки
Дребни сладки
Необходими продукти:
600 г брашно София мел Екстра
3 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша кокосово масло
1 чаена чаша кисело мляко
1 брой бакпулвер
кората на 1 портокал
Начин на приготвяне:
1. Кокосовото масло се разтопява за няколко минути на водна баня.
2. В купа смесваме разтопеното кокосово масло, яйцата, захарта, киселото мляко и настърганата кора на портокала. Разбъркваме добре сместа.
3. Към сместа добавяме пресятото брашно София мел Екстра заедно с бакпулвера.
4. Замесваме меко тесто, от което оформяме топчета - курабийки. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене и на разстояние едно от друго.
5. Печем кокосовите курабийки в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Светла Насвади от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
