Коледен сладкиш
Сладкиши, Кексове и мъфини

Необходими продукти:

400 г брашно София Мел за кекс
2 яйца
180 г захар
125 г много меко масло
250 г крем сирене
1 ампула ванилия
1 бакпулвер
2 с. л. портокалов сок
кората на 1/2 портокал
150 г микс от различни ядки - лешници, орехи, бадеми
100 г микс от сушени плодове - червени боровинки, стафиди, фурми
100 мл червен ром

Начин на приготвяне:

Ядките и сушените плодове се накисват в алкохола за поне 4 часа, а най- добре за една нощ.

Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем и се добавят яйцата. След това се разбъркват към тях крем сиренето, ванилията, портокаловия сок и корички. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към останалите съставки, докато добие хомогенна консистенция. Накрая се разбъркват и напоените с алкохол ядки и плодове. Изсипва се в леко подмазнена четириъгълна форма и се пече на 170 градуса за 35-40 минути. Сладкишът трябва да е добре зачервен отгоре. След като изстине се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.12.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.