


Коледен сладкиш
Сладкиши и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
400 г брашно София Мел за кекс
2 яйца
180 г захар
125 г много меко масло
250 г крем сирене
1 ампула ванилия
1 бакпулвер
2 с. л. портокалов сок
кората на 1/2 портокал
150 г микс от различни ядки - лешници, орехи, бадеми
100 г микс от сушени плодове - червени боровинки, стафиди, фурми
100 мл червен ром
Начин на приготвяне:
Ядките и сушените плодове се накисват в алкохола за поне 4 часа, а най- добре за една нощ.
Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем и се добавят яйцата. След това се разбъркват към тях крем сиренето, ванилията, портокаловия сок и корички. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към останалите съставки, докато добие хомогенна консистенция. Накрая се разбъркват и напоените с алкохол ядки и плодове. Изсипва се в леко подмазнена четириъгълна форма и се пече на 170 градуса за 35-40 минути. Сладкишът трябва да е добре зачервен отгоре. След като изстине се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
