Коледна Погача със сусам и мак
Питки, Погачи
Необходими продукти:
800 г брашно София Мел Екстра
350 мл.вода
1 пак.суха мая
2 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л.оцет
1 ч.л. олио
50 г краве масло
1 яйце за намазване
сусам, маково семе
Начин на приготвяне:
1. В съд прибавям леко затоплена водата, сухата мая, 2 яйца, сол, захар, оцет, олио, прибавям и малко брашно пресято и оставям за 10 мин.на топло.
2. След това прибавям още брашно и започвам да меся до получаване на меко тесто.
3. После разделям на 3 части, разточвам първата намазвам с краве масло, разточвам и втора намазвам с краве масло, разточвам и третата намазвам и навивам на руло.
4. Нарязвам на 10 парчета, нареждам в намазана с масло тава. Оставам за 30 минути на топло да втора. Поръсвам със сусам и мак, намазвам с жълтък на 1 яйце.
5. Пека в предварително загрята фурна 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Радка Митева от Шкорпиловци
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване