Коледни бисквитки


Дребни сладки

Необходими продукти:

250 г. брашно София мел
100 г масло
100  г захар
2 бр. жълтъци
100 г заквасена сметана
100 г нишесте
7 г какао
1 ч.л. Бакпулвер
щипка сол
бял или черен шоколад за украса

Начин на приготвяне:

1. Първо се разбиват захарта и кравето масло. Може да замените маслото с маргарин, ако желаете. Добавяме един след друг жълтъците, заквасената сметана, пресятото брашно, заедно с нишестето и бакпулвера, и щипката сол. Оформя се тесто, което се разделя на две равни части. В едната от тях се добавя какаото.

2. Двете топки с тесто се слагат в хладилник за 30 минути. След това тестото се разточва върху набрашнен плот до дебелина 3-4 мм и с помощта на формички правим различни фигурки.

3. Пекат се на предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути. След изстиване се украсяват с разтопен за предпочитане бял шоколад и цветна украса или орехи.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Теодора Клименко от Русе

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

16.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.