Коледни джинджифилови бисквитки
Други сладки печива
Необходими продукти:
240 гр. бяло брашно София мел
1 яйце
60 гр. кафява захар
80 мл. олио
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил на прах
1/2 ч. л. индийско орехче
100 гр. течен мед
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцето заедно със захарта, меда и олиото с миксер за 5-6 минути. В друга купа пресейте брашното и към него прибавете всички сухи съставки - бакпулвера, содата, канелата, джинджифила на прах и настърганото индийско орехче. Добавете към разбитата вече смес сухите съставки и месете, докато тестото стане меко и не залепва по пръстите или по стените на купата. Увийте го в прозрачно фолио и оставете в хладилника за около час. Загрейте фурната предварително на 189 градуса. Разточете охладеното тесто с дебелина 3-4 мм и изрежете с формички сладките. Печете в предварително загрятата фурна за около 7-8 минути. За украса може да разбиете белтъка на едно яйце. Към него прибавяте около 200 гр. пудра захар и разбърквате докато се сгъсти. Може да боядисате в цвят по избор със сладкарска боя. Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Павлина Пенева от Пловдив
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване