Коледни джинджифилови бисквитки


Други сладки печива

Необходими продукти:

240 гр. бяло брашно София мел
1 яйце
60 гр. кафява захар
80 мл. олио
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил на прах
1/2 ч. л. индийско орехче
100 гр. течен мед

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето заедно със захарта, меда и олиото с миксер за 5-6 минути. В друга купа пресейте брашното и към него прибавете всички сухи съставки - бакпулвера, содата, канелата, джинджифила на прах и настърганото индийско орехче. Добавете към разбитата вече смес сухите съставки и месете, докато тестото стане меко и не залепва по пръстите или по стените на купата. Увийте го в прозрачно фолио и оставете в хладилника за около час. Загрейте фурната предварително на 189 градуса. Разточете охладеното тесто с дебелина 3-4 мм и изрежете с формички сладките. Печете в предварително загрятата фурна за около 7-8 минути. За украса може да разбиете белтъка на едно яйце. Към него прибавяте около 200 гр. пудра захар и разбърквате докато се сгъсти. Може да боядисате в цвят по избор със сладкарска боя. Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Павлина Пенева от Пловдив

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

28.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.