Коледни джинджифилови сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно
1 бр. яйце
1 ч.ч. захар
0,5 ч.ч. олио
4 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 бр. ванилия
0,5 ч.л. джинджифил (на прах)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта до пухкав сняг, добавете меда и олиото и разбъркайте с куки за тесто на миксера до хомогенност.
2. Изсипете всички сухи съставки и замесете тесто.
3. Разточете го с достатъчно количество брашно и изрежете желаните от вас коледни фигурки.
4. Печете сладките на 180 градуса до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
