Коледни меденки
Дребни сладки
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч мед
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. пресен джинджифил настърган
3 ч.л. канела
1/2 ч.л. карамфил на прах
1/2 ч.ч. разтопено краве масло
брашно за разточване
Начин на приготвяне:
1. Всички сухи съставки се смесват в голяма купа.
2. Маслото се разтапя на котлон на среден огън и в него се добавя джинджифила. Премахва се от огъня и в него се добавя и меда. След разтапянето му бавно се смесват със сухите съставки и разбитото яйце до получаването на хомогенна лепкава смес.
3. Сместа се прибира в хладилник за около час. След охлаждане тестото е твърдо и лесно за разточване с дебелина 3-5мм. Изрязват се формички. 4. Пекат се в загрята фурна на 170 градуса за около 10-15мин.
5. Охладените меденки може да се украсят с глазура.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петя Динева от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
