Коледни меденки
Дребни сладки
Необходими продукти:
2 ч.ч брашно София Мел
1 с.л бакпулвер
3/4 ч.ч олио
2 яйца
1 с.л мед
1 ч.ч захар
Начин на приготвяне:
1. Пресяват се брашното и бакпулвера и се смесват. По средата се прави кладенче. В него се изсипва разбъркана сместа от яйца, олио, захар и мед.
2. Замесва се лепкаво тесто. Разточва се тънко. Изрязват се формички. Намазват се с разбит белтък.
3. Пекат се 10-15мин на 200 градуса в предварително загрята фурна или докато покафенеят. Окрасяват се по избор.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Стоянова

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
