Коледни меденки с декор
Дребни сладки
Необходими продукти:
650 г брашно София мел Екстра
100 г захар
50г кафява захар
10 г бакпулвер
5г джинджифил на прах
5 г канела
200 г мед
200 мл олио
2 яйца
готов захарен декор
50 г масло за слепване на декора
Начин на приготвяне:
1. В малка тенджерка се смесват бялата и кафява захар и мед, оставят се да се разтопят, след това се добавя бакпулвера,канелата и джинджифила и се маха от котлона.Оставя се да се охлади 5-10 минути и се добавят яйцата едно по едно. След това добавяме олиото, накрая и брашното.
2. Меси се добре до гладко тесто. Дели се на две части, всяка се увива във фолио за храна и се прибира в хладилник за няколко часа.
3. Вади се, разточва се и се реже във форми. Подрежда се в тава върху хартия за печене и се слага в предварително загрята фурна на 18 0градуса.
4. Пече се 10-12минути, в зависимост от дебелината на сладките.
5. Оставят се да изстинат добре, всяка сладка се маже с масло и отгоре се поставя декора, за да се залепи добре.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Елена Петрова от Плевен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
