Коледни меденки с ванилия
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно Екстра
3 яйца
150 г захар
1 ванилия
1 ч.л канела
120 мл олио
3 с.л мед
1.ч.л сода бикарбонат
1.сл оцет
джинджифил
индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Разбивам яйцата и захарта, след това към тях добавям меда, олиото, канелата, джинджифил и ванилия и отново разбърквам. В малка чаша слагам оцета и в нея добавям содата, за да се "угаси", след това добавям към сместа в купата.
2. .Започвам да слагам постепенно и брашното, като замесвам меко, но не лепкаво тесто.
3. Готовото тесто увивам във фолио и оставям за 1 час в хладилника.
4. Слад като престои го вадя от хладилника и разточвам кора около 1 см с формички си правя фигури.
5. Пека в тава покрита с хартия за печене в нагорещена фурна на 170 градуса, около 5-6 мин не повече, за да не станат твърди.
6. Извадените меденки намазвам със сладко и ги слепвам.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Елеонора Людмилова Никифорова от Видин

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
