Коледни шишарки
Дребни сладки
Необходими продукти:
270-300 г брашно София мел Класик
90 г пудра захар + малко за поръсване
1 яйце
100 г меко масло
50 мл олио
щипка сол
25 г какао
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Сложете мекото масло в купа, добавете пудра захар и сол. Смесете. Налейте олиото и прибавете яйцето. Разбъркайте отново всичко добре. Добавете какаото на прах в тази смес и разбъркайте. Накрая добавете постепенно пресятото брашно с бакпулвера.
2. Омесете меко тесто на ръка. Поставете тестото в прозрачно фолио в хладилник за 20 - 30минути.
3. След това вземете парче тесто, омесете го и оформете конус, като притискате с длани. Използвайте нож, за да създадете шишарка - направете малки разрези диагонално един до друг, а след това - в обратна посока.
4. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 минути. Накрая поръсете шишарките с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
