Коледни сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София мел Екстра
60 г краве масло
60 г кокосово масло
1/2 ч.ч. пудра захар
кората и сокът на 1 лимон
1 пакетче ванилия
1 яйце
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Двата вида масло се разбиват със захарта. Прибавя се яйцето и отново се разбива. Отделно се смесват брашното, ванилията, бакпулверът, солта и лимоновите корички.
2. Сухите съставки се изсипват постепенно при мокрите. Прибавя се лимоновият сок (толкова, че да се получи добра консистенция).
3. Замесва се тесто, което се оставя за час в хладилник.
4. Тестото се разточва и от него се изрязват сладки в желаните празнични форми.
5. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса по Целзий фирма около 8-10 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Milena Drandiyska от Sofia

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
