Коледни сладки с канела
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно екстра на София мел
2 яйца
1 чаена чаша захар
250 г масло
2 супени лъжици кисело мляко
1 чаена лъжица сода бикарбонат
3 супени лъжици мед
20 г канела
1 чаена лъжица карамфил
1 чаена лъжица джинджил
50 мл.ром
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата и захарта, добавяме маслото (разтопено), киселото мляко със содата, меда, подправките и рома, накрая брашното.
2. Замесваме меко тесто и оставяме за 30 минути в хладилника, покрито с фолио. Разточваме тестото на 1/2 см.и изрязваме с форми за сладки.
3. Печем на 180 градуса за около 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Пламен Савов от Долна баня

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
