Коледни сладки с канела


Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно екстра на София мел
2 яйца
1 чаена чаша захар
250 г масло
2 супени лъжици кисело мляко
1 чаена лъжица сода бикарбонат
3 супени лъжици мед
20 г канела
1 чаена лъжица карамфил
1 чаена лъжица джинджил
50 мл.ром

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата и захарта, добавяме маслото (разтопено), киселото мляко със содата, меда, подправките и рома, накрая брашното.

2. Замесваме меко тесто и оставяме за 30 минути в хладилника, покрито с фолио. Разточваме тестото на 1/2 см.и изрязваме с форми за сладки.

3. Печем на 180 градуса за около 20 минути.

 

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Пламен Савов от Долна баня

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.