Коледни сладки с локум


Дребни сладки

Необходими продукти:

430 г бяло пшенично брашно София мел
1 яйце
150 г масло
170 г пудра захар
150гр локум
150 г кисело мляко
5 г бакпулвер
10 г канела
1 с.л. портокалови корички
1 ванилия
130 г пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се разтопеното масло, пудрата захар и яйцето. Следват киселото мляко с бакпулвера, канелата, ванилията и коричките от портокал. Размесват се добре и се прибавя брашно на етапи. Получава се меко тесто.

2. Взимаме топче от него, слагаме голямо парче от локума и оформяме в овална форма.

3. Редим в тавичка, покрита с хартия за печене.

4. Пекат се на 180 градуса за около 15 минути.

5. В купа с пудра захар се овалват още топли.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Здравко Церов от Пловдив

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.