Коледни сладки с локум
Дребни сладки
Необходими продукти:
430 г бяло пшенично брашно София мел
1 яйце
150 г масло
170 г пудра захар
150гр локум
150 г кисело мляко
5 г бакпулвер
10 г канела
1 с.л. портокалови корички
1 ванилия
130 г пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се разтопеното масло, пудрата захар и яйцето. Следват киселото мляко с бакпулвера, канелата, ванилията и коричките от портокал. Размесват се добре и се прибавя брашно на етапи. Получава се меко тесто.
2. Взимаме топче от него, слагаме голямо парче от локума и оформяме в овална форма.
3. Редим в тавичка, покрита с хартия за печене.
4. Пекат се на 180 градуса за около 15 минути.
5. В купа с пудра захар се овалват още топли.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Здравко Церов от Пловдив

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
