Коледни соленки
Дребни соленки
Необходими продукти:
270 г брашно София мел
30 г заквасена сметана
100 г настърган кашкавал
1 щипка черен пипер
200 г краве масло
1 щипка сол
1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Омесваме меко тесто от размекнатото краве масло, настъргания кашкавал, сметаната, яйцето с подправките и пресятото брашно.
2. Оставяме го в хладилника за 30 минути, покрито с фолио.
3. Разстиламе на лист около 4-5 мм и с коледни формички режем тестото.
4. Украсяваме със сусам, маково семе и ким.
5. Печем върху хартия на предварително загрята до 180 градуса фурна 15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Теодора Клименко от Русе
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
