Коледни жълъдчета и орехчета
Дребни сладки
Необходими продукти:
1 кг брашно Софиямел Екстра
1 ч.ч. захар
2 пак. ямонячна сода
1 ванилия
1 ч.ч. мас
4 яйца
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти се смесват и се замесва меко тесто, което се оставя за 30 мин. в хладилник.
2. След което от него се оформят топчета, които се поставят в форма за сладки и се печат на котлон.
3. Готовите жълъдчета и орехчета може да се овалят в шоколад, смлени орехови ядки или пудра захар.
Да Ви е сладко и много вкусно!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
