Коледни жълъдчета и орехчета


Дребни сладки

Необходими продукти:

1 кг брашно Софиямел Екстра
1 ч.ч. захар
2 пак. ямонячна сода
1 ванилия
1 ч.ч. мас
4 яйца

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти се смесват и се замесва меко тесто, което се оставя за 30 мин. в хладилник.

2. След което от него се оформят топчета, които се поставят в форма за сладки и се печат на котлон.

3. Готовите жълъдчета и орехчета може да се овалят в шоколад, смлени орехови ядки или пудра захар.

Да Ви е сладко и много вкусно!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.