


Котешки езичета
Дребни сладки
Необходими продукти:
Около 160 г брашно София Мел Екстра
3 белтъка
65 г меко масло
125 г захар
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до получаване на пухкав крем.
Белтъците се разбъркват с миксер на гъст сняг, след което се добавят към маслената смес.
Постепенно се прибавя и брашното с ванилията.
Полученото тесто се изсипва в пош с кръгъл накрайник и се прибира за няколко минути в хладилник.
Тавата се застила с хартия за печене, върху която се шприцоват тънки ивици на разстояние една от друга.
Бисквитките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готови са, когато краищата им порозовеят.
Котешките езичета се оставят да се охладят в тавата, тъй като са много чупливи.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
