Козунак с шоколад и лешници


Кексове и мъфини и Други сладки печива

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел
7 г суха мая
85 г захар
180 мл прясно мляко
1 яйце + 1 жълтък
щипка сол
115 г меко масло
1 жълтък + 1 с. л. прясно мляко за намазване
150 г лешници
200 г шоколад
настъргана кора от портокал
100 г захар
50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме маята в млякото,1 яйце и захарта се разбиват и по-късно се прибавят при маята.

2. В брашното се прави дупка и се изсипва сместа, след което се бърка с вилица. След като го разбъркаме, с помощта на ръце слагаме маслото и продължаваме да месим.

3. Оставяме да втаса за 1-2 часа.

4. За плънката нарязваме шоколада и добавяме към него захарта и корите на портокала. Добавя се маслото на части и разбъркваме.

5. Слагаме плънката в тестото от едната страна като след това го завиваме и оформяме плитка.

6. Добавяме лешниците и захарта за украса отгоре.

7. Печем на 180 градуса за 50 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Натали Михова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

14.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.