Кренвиршки с кашкавал
Питки, Погачи
Необходими продукти:
900 г класик брашно София мел
500 мл. прясно мляко
14 г суха мая
25 г захар
7 г сол
2 яйца
4 с.л. зехтин
125 г масло
500 г кренвирши
250 г кашкавал
10 г черен сусам
Начин на приготвяне:
1. Прясното мляко с маята и захарта се шупват. за 10 мин. Прибавя се 1 белтък, 1 цяло яйце и 2с.л зехтин, постепенно се добавя брашното и солта. Замесва се меко гладко тесто.
2. Оставя се да втаса докато удвои обема си 1 ч. Разделя се на 3 равни части. Всяка част се разточва на тънко в кръг и се намазва обилно с масло.
3. Разрязва се на триъгълници в долният им край се поставя нарязания на кубчета кренвирш и парче кашкавал.
4. Завива се от вън навътре като кифличка/кроасан. В намазнена обилно с масло тава се подреждат в кръг и се оставя да втаса отново за около 30 мин.
5. След това с жълтъка който сме запазили намазваме отгоре и поръсваме с черен сусам и печем във фурна на 200* горно и долно печене за около 25-30мин. зависи от фурната. До златист загар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ина Мутафчиева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване