Лешникови линцер сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
320 г брашно София мел Класик
250 г масло
140 г пудра захар + 100 г за поръсване
100 г кристална захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
140 г фино смлени лешници
280 г малинов конфитюр
Начин на приготвяне:
1. Маслото се разбива с миксер заедно с двата вида захар, на средна скорост, до получаване на крем (около 2 минути). Добавят се бакпулверът и солта. Намалява се скоростта и се добавят лешниците и брашното.
2. Готовото тесто се слага в купа, покрива се с фолио и се прибира в хладилника за 2 часа. Две тави се покриват с хартия за печене.
3. Върху набрашнена работна повърхност, тестото се разделя на 2 части. Едната се разточва на лист с дебелина 3 мм. С формички се изрязват сладки и се подреждат в тавите за печене.
4. След като се извадят от фурната и леко изстинат, се прехвърлят върху телени решетки до пълното им изстиване.
5. От хладилника се изважда втората половина от тестото и всичко се повтаря, само че на тези сладки, с по-малка формичка, в средата се изрязват прозорчета.
6. След като изстине, тази партида се поръсва с пудра захар.
7. Първата (с целите сладки), се намазва с конфитюра. Върху тях се залепват тези с пудрата захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
