Лесни и бързи гофрети
Други сладки печива
Необходими продукти:
590 г /около 2 ч.ч. брашно София Мел - Класик
4 яйца
5 с. л. захар
500 мл. прясно мляко
200 мл. вода
230 мл. олио
15 г бакпулвер
2 ванилии
Начин на приготвяне:
1. Уредът за гофрети се включва да загрява, защото сместа се приготвя бързо. Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се прясното мляко, водата, олиото и ванилиите.
2. Постепенно се прибавя и брашното, заедно с бакпулвера, като се разбива с миксер до пълното му усвояване.
3. Гофретникът се намазва съвсем леко с олио, с помощта на четка (не е нужно да се маже след всяка гофрета).
4. С черпак се взема от сместа и се сипва, като се разстила равномерно. Не бива да се сипва много смес, за да не се разтече при печенето. Уредът се затваря и се изчаква няколко минути (3 - 4, като това зависи от мощността на гофретника ).
5. Готовите гофрети се сервират със сладко, течен шоколад, пудра захар, мед или друго. За солен вариант се намалява захарта и се добавя сол, като се сервират със сирене, кашкавал и др.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Атанасова от Шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване