Лесни и бързи гофрети


Други сладки печива

Необходими продукти:

590 г /около 2 ч.ч. брашно София Мел - Класик
4 яйца
5 с. л. захар
500 мл. прясно мляко
200 мл. вода
230 мл. олио
15 г бакпулвер
2 ванилии

Начин на приготвяне:

1. Уредът за гофрети се включва да загрява, защото сместа се приготвя бързо. Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се прясното мляко, водата, олиото и ванилиите.

2. Постепенно се прибавя и брашното, заедно с бакпулвера, като се разбива с миксер до пълното му усвояване.

3. Гофретникът се намазва съвсем леко с олио, с помощта на четка (не е нужно да се маже след всяка гофрета).

4. С черпак се взема от сместа и се сипва, като се разстила равномерно. Не бива да се сипва много смес, за да не се разтече при печенето. Уредът се затваря и се изчаква няколко минути (3 - 4, като това зависи от мощността на гофретника ).

5. Готовите гофрети се сервират със сладко, течен шоколад, пудра захар, мед или друго. За солен вариант се намалява захарта и се добавя сол, като се сервират със сирене, кашкавал и др.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виолета Атанасова от Шумен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.