Лимоново руло
Други сладки печива
Необходими продукти:
120 г брашно София Мел Класик
3 яйца
150 гр захар
2 лимона (или 1 лимон и 1 портокал)
5 с.л. захар
пудра захар за поръсване на рулото
Начин на приготвяне:
1. За плънката обелете лимоните и нарежете на произволни парчета, за да отстраните семките. Прехвърлете нарязаните лимони в купата на блендера, добавете 5 с.л. захар и смилете всичко старателно. (Лимоните могат да се натрошат и в месомелачка).
2. Разбийте с миксер яйцата и захарта около 7-10 минути.
3. Пресейте брашното и го прибавете към разбитите яйца, като разбърквате с лъжица.
4. Изсипете тестото върху хартията за печене, заравнете и печете 10-15 минути, в предварително загрята фурна на 190 градуса.
5. Отстранете хартията за печене и намажете плънката върху блата.
6. Навийте на руло, поръсете рулото с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Юлия Гарбузова

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
