Лимоново руло


Други сладки печива

Необходими продукти:

120 г брашно София Мел Класик
3 яйца
150 гр захар
2 лимона (или 1 лимон и 1 портокал)
5 с.л. захар
пудра захар за поръсване на рулото

Начин на приготвяне:

1. За плънката обелете лимоните и нарежете на произволни парчета, за да отстраните семките. Прехвърлете нарязаните лимони в купата на блендера, добавете 5 с.л. захар и смилете всичко старателно. (Лимоните могат да се натрошат и в месомелачка).

2. Разбийте с миксер яйцата и захарта около 7-10 минути.

3. Пресейте брашното и го прибавете към разбитите яйца, като разбърквате с лъжица.

4. Изсипете тестото върху хартията за печене, заравнете и печете 10-15 минути, в предварително загрята фурна на 190 градуса.

5. Отстранете хартията за печене и намажете плънката върху блата.

6. Навийте на руло, поръсете рулото с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Юлия Гарбузова

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

22.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.