


Локумени топки
Дребни сладки
Необходими продукти:
500-600 г брашно София Мел Екстра
1½ ч.ч. олио или мас
½ ч.ч. бира
1 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
1 кутия локум
250 г пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Олиото и бирата се смесват, като постепенно към тях се добавя брашното, заедно с бакпулвера и ванилията. Омесва се добре до получаване на меко тесто.
От полученото тесто се оформят малки топчета, като в средата им се поставя парченце локум и ядка.
Локумените топки се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна. Готовите сладки се овалват в пудра захар.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
