Локумки с орехи Дребни сладки

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ч.ч. свинска мас (може да се замести с равни части олио и масло)
80 мл прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
½ ч.л. сода бикарбонат
100 г цели орехи
1 яйце
1 кутия локум
пудра захар за овалване
2 с.л. плодов ликьор или коняк

Начин на приготвяне:

В дълбока купа се слага киселото мляко и се прави на кладенче. Добавя се содата и се изчаква да "кипне". 
Под постоянно бъркане се добавя разтопената мазнина, яйцето, прясното мляко и ликьора. Брашното се добавя поетапно, докато течността го поеме и се замесва меко, и еластично тесто.

Тестото след това се разделя на топчета. В центъра на всяко топче се поставя парченце орех и предварително нарязан локум.
Така приготвените топчета се нареждат в тава, в която сме поставили хартия за печене. Пекат се в умерена фурна - 170° С - 190° С, докато се образува лека кафява коричка.

Изпечените топчета се оставят настрана да изтистинат за 3-4 часа, покрити с кърпа, за да не се втърдят. Поръсват се обвилно с пудра захар, която е смесена предварително с ванилията.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.01.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.